9.9.2019

foto Petr Bravenec

Petr Bravenec
Twitter: @BravenecPetr
+420 777 566 384
petr.bravenec@hobrasoft.cz

Minulý rok jsme byli oslovení firmou VacuShape, abychom jim pomohli s vývojem nového stroje pro fitcentra. Po menší přestávce a větších změnách ve firmě VacuShape se letos práce znovu rozjela na plné obrátky. Minulý týden šly k zákazníkům první stroje.

Stroj VacuShape je běžný běžecký pás doplněný o vzduchotěsnou krabici, vývěvu, snímače srdeční frekvence a spoustu elektroniky. Ve stroji se udržuje o cosi nižší tlak, což vede k většímu prokrvení ve spodních partiích a při správném používání k hubnutí ve vybraných partiích.

S vysokou dávkou drzosti vůči cvičenkám, cvičencům a stroji samotnému lze shrnout funkci stroje do jediného obrázku:

No ale teď vážně. Pro stroj vyvíjíme ovládací software pro dotykový displej. Hlavní obrazovka vypadá takto:

Úkolem cvičence je udržet rafičku ukazatele tepové frekvence ve vyznačeném pásmu. Regulovat lze rychlost pásu a sklon, tlak je řízený automaticky podle předem daného programu. Doporučená tepová frekvence je pro každého cvičence vypočtená tak, aby se pohybovala v aerobním pásmu, tedy tam, kde je spalování přebytečných tuků nejefektivnější.

V době návštěvy byl první stroj dosud rozložený na stole. Fotky jsou trochu rozmazané, poznamenané poťapkaným objektivem fotoaparátu. Na fotografie se mi připletl i Tomáš Hofman. Ten své ztepilé postavy dosáhnul pobíháním po beskydských kopcích, stroj ve své kanceláři nemáme.

     

Stroj VacuShape je na trhu dlouhou řadu let. Nová konstrukce doplnila stroj o další vzduchovou pumpu – kromě podtlaku lze nyní využívat i přetlakové programy. Nová je i elektronika, ovládací software a plánované je i napojení na internetový portál, kdy cvičenci najdou přehled o svých cvičeních.

Na zdi dílny visí mapa České Republiky. V mapě jsou napíchané stovky špendlíků, za každý nainstalovaný stroj jeden špendlík. V blízké době by měla být mapa nahrazena mapou světa a špendlíků by mělo výrazně přibýt.

Hobrasoft s.r.o. | Kontakt