25.8.2015

foto Petr Bravenec

Petr Bravenec
Twitter: @BravenecPetr
+420 777 566 384
petr.bravenec@hobrasoft.cz

Nechcete, aby vám některé video uniklo? Zaregistrujte se! Upozorníme vás na každé video mailem, navíc dostanete zdarma aktivační klíč se zvýšeným počtem záznamů v aplikaci Deko the CRM.

Abyste dokázali využít všechny možnosti, které vám aplikace Deko the CRM dává, musíte si nastavit poštu. Pro používání pošty vám doporučujeme protokol IMAP. Díky tomuto protokolu můžete svou poštu číst nejen pomocí aplikace Deko the CRM, ale i z ostatních poštovních programů jako je Thunderbird, Outlook, různá webová rozhraní nebo mobilní telefony.

Poštovní klient v aplikaci Deko the CRM je poměrně jednoduchý a slouží především k propojení pošty s vaší databází zákazníků. Pokud vám Deko the CRM jako poštovní klient nevyhovuje, můžete souběžně používat jakýkoliv jiný poštovní klient, poštu lze snadno sdílet.

Nastavení najdete v menu Soubor, Nastavení na kartě Pošta. Poštovní účet přidáte tlačítkem Plus na pravé straně seznamu. Do názvu účtu napišta označení, pod kterým bude poštovní účet v Deku vystupovat. Poštovních účtů můžete mít několik, názvy proto volte tak, abyste od sebe poštovní účty rozeznali. Do kolonky jméno napište své vlastní jméno a do kolonky adresa svou poštovní adresu.

Na další kartě najdete údaje o příchozím serveru pošty. Potřebné údaje by vám měl poskytnout poskytovatel vašeho poštovního serveru. Máte-li například poštu na Seznamu, najdete potřebné údaje na jejich stránkách. Podobné údaje je nutné vyplnit i na kartě Odchozí.

Na kartě složky zatím nic neupravujte a nastavení uložte. Pokud jste nastavili vše správně, měla by se naní začít načitat vaše pošta. Aby načítání netrvalo dlouho, můžete některé složky vyloučit ze synchronizace. V kontextovém menu složky zvolte řádek "Vyloučit složku ze synchronizace"

Najednou se stahuje pouze omezený počet zpráv. Více zpráv můžete stáhnou tlačítekm s obálkou a třemi tečkami.

Nyní se můžeme vrátit k nastavení složek. Na kartě "Složky" v nastavení pošty můžete nastavit některé speciální složky. Sám obvykle nastavuji složku pro odeslanou poštu a pro Spam. Odeslanou poštu nastavuji proto, abych měl kopii odeslaných zpráv nejen na svém počítači, ale i na serveru. Složku s nevyžádanou složkou nastavuji kvůli rozeznávání spamu. Na serverech, které dodáváme, je nastaveny statistický antispamový filtr. Poštu, kterou přesunu ze složky s příchozí poštou do spamu, bude filtr na serveru příště považovat za spam. Pro jednoduchý přesun je v Deku zabudované tlačítko "Nevyžádaná pošta".

Hobrasoft s.r.o. | Kontakt